Pages

29 May 2012

TweetBacground !

Aku tak boleh tidur ! Dah pukul4 pagi dah ni. Tadi bosan stalker twitter follower aku!
Serius! jeles oke, tengok background twitter dia!
Then aku pun saja2 tukar background aku. Nakt tengok tak ?

JENG ! JENG ! JENG !


Dapat tukar 2saat pun jadi lah. Lepas tu aku tukar balik! 
Bila agaknya dapat buat background dengan orang yang aku sayang?
mungkin bukan dia. mungkin orang lain.

Comelkan background tu? Sebab dia pakai baju pink!
Aku ni bodoh je! nanti dia tahu lagi lah dia fikir aku apa pulak.
Dah2 ta mo berharap lagi! Biarkan dia.
K baii !!



Terima Kasih

Dapatkah Selamanya Kita Bahagia ???


Hai korang , malam ni tiba2 terasa nak update blog pulak !  Sebab suasana tenang sangat
duduk kat bilik , sorang2, sunyi hanya berteman kan lappy , facebook, twitter dan lagu.
fon kat sebelah still senyap. Sokeyh aku dah biasa macam ni.




Mesti korang tengok aku ni dah bahagia kan ? Disebalik senyum dalam gambar2 tu semua tak 
ada sorang pun yang tahu hati aku ni.
Hati aku tak semanis senyuman yang ada dalam gambar2 yang korang tengok tu .
Tu semua palsu ! 
Tu senyuman semata mata nak tutup kesedihan aku di depan semua orang.
Aku tak suka orang tengok aku sedih . Aku tak suka orang bersimpati dengan apa yang aku 
lalui sekarang


 .

Puas aku termenung fikirkan apa yang akan jadi lepas ni ? Makin dekat aku dengan dia 
makin banyak dugaan yang aku lalui.
Mana taknya kalau kat kelas tu macam2 yang aku nampak
Tapi biarlah, aku hanya kawan ! bukan siapa2 bagi dia.
Puas aku buang perasaan ni , tapi susah! 
Sumpah ! aku dah penat dengan semua ni. Penat nak layan sakit kat hati aku ni
Kenapa aku diciptakan punya hati dan perasaan ??



Dia tak nampak ke macam mana aku sayang dia? Dia tak nampak ke macam mana aku jaga dia?
Dia buat aku ni macam tak wujud je. Apa lagi lah silap aku ni?



Aku dapat surat dari dia! Lelaki pertama bagi aku surat. 
Mungkin ramai yang fikir ni surat cinta aku dari dia. 
Tapi ternyata tidak sama sekali oke!

Surat ni melambangkan persahabatan kitorang. Sebuah persahabatan yang penuh
dengan masalah dan dugaan .
Persahabatan yang tejalin selama 3bulan penuh dengan tanda tanya !
Penuh dengan mistake!
Penuh dengan penipuan antara satu sama lain.

Dia bagi surat ni masa aku betul2 nak pergi tinggalkan dia dari hidup dia. 
Petang tu kitorang keluar pergi lepak dekat taman layang2 dekat2 dengan jusco,
masa tengah duduk tu aku nak cakap tapi belum sempat aku nak cakap
hujan turun masa tu. Then kitorang terus masuk dalam kereta.

Masa dalam kereta baru aku berani nak cakap tu pun aku cakap dalam keadaan serba salah.
Sumpah masa tu betapa sedihnya aku. Actually , masa tu banyak benda yang aku nak cakap 
tapi tak terkeluar dari mulut aku.

Aku tak pasti sama ada betul2 dia sedih or sebaliknya. Tapi aku sedih sangat masa dia cakap

"Tolonglah jangan pergi boleh tak! Jangan tinggalkan orang"

Masa tu tak payah cakap lah meleleh tak meleleh pulak air mata aku ni. Siapa yang tak sedih
nak tinggalkan orang yang kita sayang. Aku sayang dia sepenuh hati aku.
Tapi dibalas dengan ???? Mungkin ada betulnya apa yang dia tulis dalam surat tu

"Jika kita kawan kita boleh kawan sampai bila2. If kita couple kalau putus confirm kita takkn tegur"

Surat dia semua sekali ada 5keping kertas! Dan bila bukak surat tu terus bau badan dia.
Aku suka baca kertas yang ke 5 tu. 
Sumpah ! setiap kali baca surat tu mesti air mata aku meleleh. Masuk ni dah lebih dari 5kali aku baca. Sebelum tidur mesti aku baca dulu surat tu. 




Aku ingat lagi sebelum hari jadi aku, Aku merajuk dengan dia. Tapi dia tak pujuk. Masing2 senyap
no call no text from him !
Memang sedih sangat2 , Tapi apa boleh aku buat? Aku diam je. Esoknya birthday aku
aku mengharapkan dia wish aku. Tapi sayang tak ! Dia wish aku dalam pukul2pagi macam tu.
Ayat first2 dia semua macam yang selalu orang wish lah kan. Tapi ayat terakhir dia!
Memang aku tak boleh terima.

"Orang tak kan kacau awak lagi!"

Tipulah kan kenapa aku tak sedih ! Sebab sebelum tu aku dah janji nak call dia masa birthday aku.
Nak call dia puas2. Aku tak jawab pun text dia. Aku terus call dengan harapan dia layan aku.
Tapi apa yang aku dapat sebaliknya. Tak apa lah mungkin salah aku jugak.

Dekat sekolah jumpa dia, dia buat macam tak ada apa2 je. Okelah aku pun tak kisah.
Dia suruh aku jagakan beg dia, then dia duduk sebelah aku tanya aku ada keluar tak petang tu
dia nak bawak keluar.

Petang tu aku keluar dengan dia dengan kawan2 dia pergi bowling , pergi makan semua.
Oke memang sweet oke ! Aku hargai dia sangat2. 
Dia buat aku bahagia mungkin sebab masa tu birthday aku.
Aku tak kan lupa kan kenangan tu semua!



Sekarang aku dengan dia makin lama makin jauh ! Entah lah susah nak cakap.
Mesej dah jarang2. Call? Lagi lah tak ada.




Ni lagu kita berduakan awak . Ayat dalam lagu ni semua ada kena mengena dengan kita.
Saya akan belajar buang semua perasaan ni pada awak.
Lagi2 perasaan cemburu yang tak patut ada ni .

:')






Terima Kasih

26 May 2012

My Birthday AWESOME !!

25 Mei birthday aku ! So aku nak ucapkan jutaan terima kasih kepada yang wish birthday aku !
sama ada dekat FACEBOOK,TWITTER or mesej !
Tapi paling banyak wish dekat FACEBOOK lah kan ! 

Tahun ni birthday aku lebih bermakna daripada tahun2 yang lepas!
Pecah rekod aku tak tidur satu malam sebab bergayut ! Yang penting bukan call boyfriend oke!
Aku call my twin !

Lepas habis call dia! Aku terus siap2 nak pergi sekolah! Kat sekolah tak lah ngatok sangat.
Cuma badan lemah la sikit sebab tak tidur kan !

Tadi masa kat sekolah, buat closing orientasi untuk pelajar form6!
So, apa lagi snap2 gambar lah kan!
Nak tengok??


JENG ! JENG! JENG !


With my friend! Fain! 
Budak ni tadi menang ! Tengok dia pakai baju raya!
kita mampu pakai baju sekolah je .
HAHA.



Aizat,Aku,Fariz & Fain!
Tengok fain macam cikgu kan?
Ibarat dia bersama murid2 dia.
Untunglah fain KAMI hanya mampu pakai baju sekolah je!
Tak macam kau pakai baju raya dengan tudung indon!
Haha.



With MR.HELLO KITTY !
Dah 3minggu orientasi ni first time ambil gambar dengan dia 
pakai baju sekolah!
Oke aku memang selekeh bila pakai pakaian sekolah !
Time ni memang panas gila!
Ketiak aku pun dah berlecak lah seyh !
Thanks to fain sebab snapkan gambar ni
Hihi.


Stop cerita pasal kat sekolah pulak ! Sekarang cerita pasal aktiviti aku pada hari jadi aku!
Haha.

MR.HELLO KITTY kita ajak kita keluar! Pergi main bowling dengan dia! 
Mula2 dia cakap just keluar dengan 
aku,dia,wan dan daus!
Bila sampai sana ramai gila budak form6 sekolah aku yang ada!
Oke sengan gila!
First time jumpa diaorang dekat luar!

Tadi main bowling aku satu team dengan budak2 ni semua !
Sempat lagi snap gambar sebelum main!
Meh tengok ni!




Wan & Nazirul !



Wan & Mr.KPOP!
Siapa lagi kalau bukan daus!
Oke budak ni memang power main bowling !
Markah kitaorang baru puluh2
dia dah beratus2. 



Me & MR.HELLO KITTY !
Dia pakai baju PINK harini!
Terima kasih budak sudi belanja saya harini!
Tengok betapa pendeknya aku !
HAHA.



Me & Wan !
Rambut aku serabai !
Tak payah cakap pun aku dah tahu .
Haha.



My super hero !
Aizat,Daus & Nazirul !
Yang sorang biasa2 je main bowling !
Yang sorang power gila!
Yang sorang susah nak cakap.
Haha.



Tengok macam ada skill je kan ?
Tapi masing2 harapan jela!
Lagi2 wan dengan nazirul !
Haha.



Me & Daus!
Dont jelly2 oke ! Kita dapat snap gambar dengan abang KPOP!
Even gambar dia blur ! 
Haha.



Setelah penat bermain bowling ! Masa ni on the way pergi taman molek!
Tengok wan macam budak tak cukup sifat!
Muka aku tak boleh blah!
Muka driver kita terus tak nampak langsung !
Haha.



Sempat lagi tu nak snap gambar!
masa ni tengah tunggu trafik light hijau!
Comelkan dia?
haha.


*Thanks awak buat saya happy harini! Thanks kat budak2 ni jugak layan kerenah aku!*

Sekarang cerita sebelah malam pulak !
Balik dari keluar dengan budak2 ni semua, iya call aku ajak keluar!
Nak sambut birthday aku katanya!

Kitaorang pergi karok ! Then duduk tepi pantai makan burger !
Tapi sebelah malam gmabar tak banyak !
sebab aku dah penat sengat !
Sampai baju pun tak sempat salin !



With iya, zarith & syam !
Masa ni tengah tunggu burger siap !
Lapar gila perut aku !
Haha.



Thanks iya bawak aku jalan2. Aku suka hadiah kau bagi !
Cantik ! Nanti aku pakai ea!


SUMPAH ! aku memang penat! tapi aku happy dengan semua ni !
Aku hargai sangat2 apa yang korang buat untuk aku!
Tahun ni birthday aku paling best lah !
Walaupun penat tapi AWESOME !

Sayang korang !
Jasamu ku kenang !
HAHA.

:)

Terima Kasih

20 May 2012

Awak Maafkan Saya !

Berat rasa orang nak buat enrty kali ni! Tapi tak apa disebabkan awak orang buat jugak!
Sebelum orang bebel lagi panjang orang nak mintak maaf dulu dengan awak ,
dari hujung rambut sampai hujung kaki ! Orang banyak buat salah dekat awak !
Sampai selalu sakitkan hati awak kan? Kecian awak, tapi orang manusia biasa
yang tak lari dari buat salah. Orang tak sempurna . 

Orang nak tanya awak apa maksud tweet ni semua ?

Biar la die dgn laki lain,aku xnk kcau sgt..biar die jumpe laki lg bagus dari aku :')

Hope die jumpe lelaki yg boley mencintainya.

Aku harap die happy ;)

Mood : biar la die dgn lelaki lain aku bkn sape2 pon..bak kate die..biar blog die tulis psl laki lain pulak :')

Jge laki tu baik2 ea awk :) jgn risau semua laki tu baik..owg knl la..

Jgn risau tau bdk mucuk !! Sye ok..lelaki tu lg baek dari owg :p

Jgn risau..kwn2 laki kau semua baik2.. Aku da servey da..kau tggl pilih n jge baek2 je :')

APA MAKSUD SEMUA NI ?!!

Orang diamkan je awak tweet macam tu, padahal orang online time tu. Sokeyh lah sebab tak nak 
gaduh orang diam. Awak tahu apa yang orang rasa?
Orang tertanya tanya kenapa dia cakap macam tu. Oke ni apa yang orang tau!
cuba kat facebook semua? orang tak tau kan apa awak update.
Mesti macam2kan awak cakap.

Awak nak tau macam2 orang dengar pasal awak. Tapi orang buat apa?
diam je. Sebab orang percayakan awak. Sampai ada orang cakap

"Tak payah lah dengan dia tu, dalah suka main2kn perempuan"

"Nampak jugak dia dengan perempuan lain, kau tak marah ke?"

Ni baru sikit , macam2 awak orang cakap pasal awak! Sampai orang dah tak tahu nak cakap apa lagi
Memang hati orang sakit! Orang jeles! Sebab perasaan awak dengan orang tak sama.
Banyak tanda tanya yang orang tak dapat jawapan. 

Dulu memang orang tak pernah ngalah! Orang sabar je dengan awak. Tapi bila lama2,
awak sendiri boleh fahamkan?
Kenapa orang suka pendam? sebab tak nak gaduh! Biarlah orang sakit 
sorang2! Sebab orang tak nak sakitkan hati awak lagi .
cukup lah selama ni orang buat awak.

Please repair ur self !! :')

Ayat awak kan ? Bukan orang je oke! awak pun sama!
Kita masing2 buat salah. 
Nak tau kenapa orang suka pendam2? Sebab bila orang cakap pun nanti last2 awak mesti
salahkan orang jugak. Better orang diamkan?

Masa hari jumaat kita jumpa, Orang nangis kan ? sebab orang dah tak tahan 
dengan semua ni. Dah terlalu banyak benda yang orang simpan kat hati.
Sampai orang tak sedar yang orang suka sakitkan hati sendiri.
Tapi orang tak kisah pun! Sebab dah biasa kan kena macam ni . 

Dia kenapa suka GAME2 kan orang? 
Dia buat air mata orang ni macam tak ada nilai je kan??
orang bukan mudah nak melelehkan air mata pada laki.
Bila orang dah macam tu , awak sendiri boleh fahamkan ? Tapi tak apalah , 
orang buat semua tu sebab sayangkan dia . 

"Kau ngn dia kan baru kawan. Kalau korg masing-2 jujur ngn perasaan korg, mesti tk kan jadi mcm nie punya. Yee, lelaki mmg ego dye tk boleh nmpk sape yg sayang dye n amek berat ttg dye. Kau kena sabar doe tk boleh melenting. Kalau kau cepat melenting lelaki tk suka. Tapi kalau kau sabar ngn perangai dia, tu menujukkan kau pmikiran kau dah tahap dewasa. Lme-2 hafiz pon boleh pikirr yang kau ney betul-2 seriouss sayang dye."

Sampai kawan orang sendiri suruh sabar lagi dengan awak. Selama ni orang tak cukup sabar ke layan awak? orang tak cukup sabar ke dengan awak ? Awak buat orang, orang boleh senyum lagikan?
Memang orang tak nafikan yang orang pun ada buat salah jugak.

Orang cakap ni bukan nak ungkit! just nak ingatkan awak je, masa dia accident, 
siapa teman dia? sampai ke pagi? padahal masa tu orang dah ngatok sangat
tapi orang teman dia jugak , sebab dia cakap gigi dia sakit tak boleh tidur. 
Orang tak kisah kena teman dia , sebab orang sayang dia! 
Orang ikhlas nak jaga dia.

Masa dia keluar dengan fara, tipulah kan orang tak sedih dengan semua tu!
memang orang sedih satu malam orang nangis, sampai orang fikir apa salah orang sampai
awak uji orang macam ni sekali!
Awak pujuk2 orang , orang buat2 tak layan kan? Sebab orang sedih 
dengan peragai awak. Awak tak pernah fikirkan hati orang!
awak fikir nak seronok je!

Awak pujuk orang sampai orang nak layan awak balik! Masa tu kenapa awak nak nangis2?
masa sebelum buat kenapa tak fikir semua tu?
Oke, orang maafkan awak, orang layan awak lagi , even hati orang still sakit.
Orang memang tak pernah serik kan ?
Dah kena banyak kali pun orang still tunggu awak.


Aku berubah ade sbb ! Cube tanye ?? Diri sendiri dulu !! Adekah anda jujo ??


Apa yang orang tak jujur dengan awak? Semua benda yang orang buat orang bagitahu awak,
even benda tu tak penting pun orang cakap kat awak kan ?
Dia berubah sebab orang berubah? Siapa yang buat orang jadi macam ni??
Kalau bukan awak yang buat , orang tak kan berubah tiba2.

Awak tu jujur sangat ke dengan orang? Jangan ingat orang diam orang tak tahu apa awak 
buat kat belakang orang!
Mana janji awak pada orang? masa pujuk pandaikan awak janji macam2.
Bila orang dah ok awak buat balik peragai awak tu.

Tadi memang orang sengaja tak nak call dia! Orang sengaja balas mesej dia lambat2!
Semua tu bersebab! 
Orang nak tanya pada awak , Orang ni penting ke?
Orang ni b'harga ke pada awak?
Dan jawapanya memang tak kan ??

Kalau orang ni penting , orang ni b'harga awak tak kan buat orang macam ni.
Awak tak kan luka kan hati orang dengan sesuka hati awak!
Tadi mesej2 awak buat orang tak jadi nak pergi dari awak!
Tapi orang lawan , orang fikir sampai bila orang nak kena bodoh2 dengan awak??
Awak buat orang ibarat tak ada hati , tak ada perasaan.

Orang nak cakap hari rabu hari tu kira orang dah last kat sekolah tu,
orang nak berhenti! Orang nak tinggalkan semua ni.
Orang dah tak nak dekat dengan awak lagi.
Awak anggap orang ni tak pernah wujud dalam hidup awak langsung!
Orang nak ikut kazen orang !
Orang nak duduk dengan dia. Orang nak buang semua kenangan yang ada dengan awak.

Lepas ni tak ada lagi orang nak wish good morning
good night
take care.
Lepas ni fon orang akan senyap! Selalu mesej2 awak yang masuk.
lepas ni dah tak ada.

Awak boleh hidup tanpa orangkan?
Kalau orang tak ada, awak carilah penganti orang.
Orang selalu doakan awak dapat yang terbaik dalam hidup awak. Kalau awak nak tahu
orang selalu cerita masalah orang kat wan! 
Tapi dia tetap kawan awak . dia selalu backup awak .
Semua rahsia awak dia simpan dengan baik.

Lepas ni dah tak boleh nak bergurau gurau dengan awak. Sebab orang nak tinggalkan
MR.HELLO KIITY orang pada perempuan lain.
Hope budak tu boleh jaga awak lagi baik daripada orang.

Sebelum tidur orang selalu dengar lagu2 yang awak bagi kat orang

-Tentan rasa-
-Rindu setengah mati-
-Bila aku jatuh cinta-
-Bersama bintang-
-Bukankah aku-
-Baik2 sayang-
-Selamat tinggal sayang-


Dengan berat hati orang lepaskan awak dengan cara baik. Kalau awak perlukan orang 
carilah orang. Kalau tak ada apa2 yang penting jangan lah cari orang.
Cuma orang nak pesan kat awak
jangan suka main2kan perasaan perempuan! Perempuan mudah terasa!
Berdosa kalau bagi harapan kat perempuan kalau hanya niat nak berkawan je.

Hope dia dapat lupakan orang! Jaga diri baik2, ingat semua pesan2 orang,
walau jauh mana pun orang , orang tetap ada kat sebelah awak.
Satu hari nanti awak boleh lupakan orang.
Orang pergi dulu .
Orang sayangkan awak , orang sayangkan persahabatan kita .
Tapi sayang kita tak jaga semua ni dengan baik.
Orang buat keputusan untuk tinggalkan awak dalam hidup orang.
Semua ni untuk kebaikan kita .
Orang nak awak bahagia .

Orang mintak maaf sekali lagi kalau ayat orang ni ada menyakitkan hati awak.
Orang cuma cakap apa yang orang rasa.
Tapi kat hati ni still bersisa lagi .
Belajar rajin2, nanti yang senang pun awak .
Orang cuma boleh doakan awak dari jauh je!

Awak tak mo sedih2 oke! 
Orang sayang dia !
orang rindu dia !
Orang pergi dulu .


# Aziera Mohd Nor




Terima Kasih

18 May 2012

Aku Mintak Maaf

Oke entry kali ni mungkin entry yang terakhir aku cerita pasal dia dan aku!
MUNGKIN! tapi tak tahu lah esok2 aku post lagi pasal dia ke. 
Actually, aku ni kurang sihat sikit! Entah kenapa boleh penyakit ni nak mengedik datang pulak.
Tapi apa2 pun aku bersyukur sebab still bernyawa lagi. Still boleh teruskan hidup aku 
yang tak berapa nak indah ni. 
Oke sebelum aku membebel panjang lebar aku nak tunjuk something ni! Tengok kat bawah
ni. 

Jeng jeng jeng !


Cuba tengok muka aku kat atas ni, semuanya senyum right? tapi dalam hati aku,
tak sama dengan senyuman yang ada dalam gambar ni! 
Senyuman itu hanya palsu semata mata! Senyuman aku tu sekadar nak tutup kesedihan yang ada 
dalam hati aku. Kalau lah boleh aku tunjuk kan hati aku ni kat orang
aku rasa hati aku ni dah busuk ! Dah berkulat , disebabkan aku pendam dengan semua 
yang jadi antara aku dengan dia!

Mungkin betul orang cakap pendam tu tak bagus, lama2 boleh buat hati kita sakit!
if aku luahkan aku tak nak KAMI bergaduh! Aku dah penat nak bergaduh.
Lagipun aku dah janji dengan dia yang aku tak nak gaduh2 lagi.
So, better aku diam lagi bagus. Biar hati aku je yang terluka, aku tak nak luka kan hati dia!
Cukup lah selama ni aku buat dia. 



Aku dapat rasa sejak2 ni aku dengan dia dah lain! Makin jauh! Sangat jauh!
Aku dah cuba berusaha untuk pulihkan keadaan ni, tapi tak menjadi. Dia langsung tak nak tolong aku
Aku penat macam ni. 

Aku ambil keputusan dengan tinggalkan kau! Aku nak jauhkan diri dari kau. Aku nak kau lupakan aku, Mungkin bagi kau aku kejam! Tapi aku buat bersebab! Sebabnya biarlah
aku je yang tahu. 

Aku nak buang kau jauh2 dari hidup aku, if aku buang kau tak bermakna aku lupakan kau!
kau selalu ada kat hati aku. Kau yang teratas dalam hati aku. Kalau lah aku 
boleh tunjuk kan hati aku ni, mesti kau tahu betapa sayangnya aku dengan kau!

Aku tahu kau layan orang lain! Sampai susah nak mesej aku lagi! Dekat FB boleh lah
kau update macam2. Kalau kat twitter semua sebab aku kan. 
Manis doe ayat kau! i give you 5 star! 



Actually, gambar ni dia yang post kat tweet aku tadi! Sumpah aku cakap!
kau memang dah betul2 uji kesabaran aku! 
Aku marah dengan perangai kau!
Aku marah dengan sikap kau!
Aku marah dengan kata2 kau!
Aku marah dengan penipuan kau!
Dan sekarang aku dah tak sabar dengan kau lagi! So ayat kat atas tu pun ada cakap

"JIKA DIA TAK SABAR DENGAN SIKAPMU, JAUHILAH DIA"

So kau boleh jauhi aku sekarang. Pergi mana kau nak. Aku sedar aku bukan siapa2 bagi
kau. Im only your friend! 
Salah satu sebab aku nak tinggalkan kau sebab diri kau sendiri! 
aku nak terus kau lost cntct dengan aku!
no mesej from u
no call from u
no tweet from u
Tapi apa boleh aku buat! Aku tak sekuat mana .

 

Aku selalu bazirkan masa aku fikirkan kau dalam hidup aku! Tapi kau pernah tak 
fikirkan aku ? Aku yakin walau seminit pun kau tak pernah fikirkan aku!
Never mind! mungkin harini hari aku! Esok lusa hari kau pulak!

Aku nak buat pengakuan kali ke 2


Saya AZIERA BINTI MOHD NOR sangat menyayangi awak ,
sangat MENCINTAI awak! 
Dan saya takut akan kehilangan awak satu hari nanti!
But one day saya akan hilang awak jugak! 
Lebih baik aku yang pergi dari hidup kau! 
Cakap lah apa kau nak cakap! Aku memang perempuan tak tahu malu!
Menagih simpati pada yang tak sudi!
Aku selalu terhegeh2 dekat kau!
Betapa sayangnya aku kat kau! Sampai sanggup korban kan
jiwa dan perasaan aku!

Aku doakan kau bahagia dengan orang2 di sekeliling kau! Mungkin bila kau baca entry kali ni
aku dah pergi jauh dari hidup kau!
Aku nak kau buang aku jauh2, simpan semua kenangan yang kita lalui selama 3bulan kenal
Aku akan rindu mesej2 kau, suara kau, gurauan kau! bau kau!
Ketawa kau! Senyuman kau! 
Tu semua kenangan yang terindah dalam hidup aku.
Selepas 3 tahun kau datang dalam hidup aku membawa kebahagian yang terindah!
dan sekarang biarlah kebahagian tu menjadi kenangan antara aku dengan kau!

Tarikh ni aku tak kan lupa sampai bila2

27 feb 2012

Tarikh perkenalan persahabatan kita melalui facebook! 
Bermula dengan LIKE2
Pergi ke COMMENT2
Then WALL TO WALL
Pergi ke IM/PM
Seterusnya FON TO FON!

Terima kasih kerana sudi jadi kan aku sebahagia dalam hidup kau! Malam2 aku akan sunyi
tanpa adanya kau!
Bila aku rindukan kau aku akan dengar lagu2 yang kau kasi pada aku!
Suka duka, senyum, ketawa, 
kita dah pernah kongsi bersama! Thanks sebab belikan aku
Icecream! Oreo mcd!
Resit tu aku akan simpan buat kenangan! 
Gambar2 kau , aku akan simpan. 

Kau maafkan aku ea? Hati aku dah terlalu sakit disebabkan tahan semua benda2 ni!
aku pergi dulu. Jaga kesihatan kau. Jaga diri kau. Jangan lupa aku.
Aku selalu doakan yang terbaik untuk kau.
Aku pernah berangan nak jadi 

MRS.HELLO KITTY

Tapi aku tahu aku siapa! aku sedar diri aku. Never mind la! kau jangan sedih2 ea!
aku sayang kau! tu kau mesti tahu! aku buat ni semua untuk kebaikan kau jugak!
maafkan aku. Biarkan aku pergi!

I ALWAYS MISS YOU
I ALWAYS LOVE YOU

MR.HELLO KITTY!


Terima Kasih

16 May 2012

Hati Tak Sedap.. Sebab ??


Oke tadi tiba2 hati aku macam tak sedap! Secara tiba2 je oke! Bila hati tak sedap
mulalah dada aku sakit. Sejak2 sekolah ni hati aku asyik tak sedap je. 
APAKAH MAKSUDNYA??

Oke dia merajuk dengan aku. Tak tahu lah dia betul2 nak tidur ke apa. Tapi hati aku 
still tak sedap, mungkin dia mesej dengan perempuan lain? Aku tak nak cakap dengan dia sebab tak nak gaduh,. Aku keciankan dia. Tapi aku dia tak kecian ke?
Sokeyh lah kan, aku bukan siap2 nak halang dia mesej dengan orang lain. Mungkin dah bosan mesej dengan aku. 

Kalau ye pun tak nak mesej boleh cakap kan, ni tiba2 cakap 'k papai. nak tidur'. Padahal tengah gurau2 tu. Oke tak kisah lah sekarang kat kepala otak ni fikirkan positif je. Even hati sendiri yang sakit.!


Aku ni nak jujur dengan dia, tapi kalau jujur lain jadinya. Biarlah hati aku yang sakit jangan hati dia
sakit. Aku tak tahu nak luahkan kat siapa. So kat sini jelah tempat luahan hati aku.
Sokeyh lah kawan je kan? bukan couple. Makin seronok dia bila aku tak ada facebook dia.
Biarlah janji dia bahagia. Tu dah cukup bagi aku .

:')

Terima Kasih

13 May 2012

Sudah Lama Tak Jumpa


Wee! Tadi aku jumpa dia. Dia sanggup datang jumpa aku. Seriusly ! I miss u sayang!
Dah lama tak jumpa kan? Kat sekolah just tengok dari jauh je. Tadi baru dapat jumpa betul2. Dapat gurau2, dapat manja2. Dah lama kan kita tak macam tu? 

Tadi jumpa dia pakai baju sama warna lagi ! Hari tu warna merah! Harini warna hitam! Sweetkn? Padahal tak pernah janji nak pakai baju sama warna.  


Tadi dia buat aku tersenyum je! Ketawa2. Betapa sukanya aku! Dah lama tak macam tu. Hope lepas ni kita makin baik ! Aku dah tak sanggup lagi nak gaduh je! Tapi siapa yang salah?
Aku jugak yang salah. Lepas tu tak pandai pujuk. Dia banyak sabar dengan aku. 
Sayang kat dia! Aku paling suka bau dia! Kalau jumpa mesti nak bau badan dia. Bau dia yang buat aku selalu rindu kat dia. 


Tadi sebelum balik dia siap pesan kat aku

"Orang sayang dia! tak nak hilang dia. Jangan gaduh2 lagi ea, janji dengan orang tau"

Sedih boleh! Kecian dia hati sakit sebab aku. Mesti dia terluka sangat dengan perangai aku. Tapi sekarang dah ok dah. Tadi mesej pun dah tak ada gaduh2 lagi. Hope benda yang lepas tak jadi balik!

Ok aku nak tidur, esok nak pergi sekolah. Esok boleh tengok dia! Kat sekolah boleh tengok2 je, Tak boleh dekat2. Nanti susah perempuan nak dekat dengan dia. 
Good night semua! Thanks sebab baca blog aku yerk!
Sayang korang.

:)

Terima Kasih

Aku Lepaskan Kau !



Seriusly! Aku tak boleh tidur! Jam dah masuk pukul4pagi! Kenapa mata ni susah sangat 
nak kejam? Kat otak aku always fikirkan dia. 
Seriusly! i miss him so much! 


Aku rindu kau doe! Rindu sangat2. Baru 5 hari tak jumpa, aku dah macam ni.
Tapi sayang kita dah tak macam dulukan? Aku sendiri perasan yang aku berubah
gila2. Aku tak tahu kenapa aku boleh berubah sampai macam ni sekali!
Bila kau tak layan aku , Aku rasa rindu kau. Bila kau layan aku , aku suka cari gaduh dengan kau.
Aku sendiri tertanya tanya, kenapa aku macam ni?
Ni bukan diri aku. Aku nak sangat layan kau macam dulu2. Sweet kan dulu kita?

Tadi masa aku bukak twitter tiba2 nampak tweet kau keluar

If I tell you I love you, can I keep you forever? ♥

Aku tahu benda ni tak bawak maksud apa2 pun bagi kau . Hati aku tersentuh bila
kau tweet macam ni. Secara tiba2 makin membuatkan aku rindu kat kau!

Kau nak tahu aku bukak skype baca balik mesej2 yang kau pujuk aku masa aku
merajuk dengan kau. Aku tenung betul2 setiap apa yang kau tulis. Aku memang tak layak dapat lelaki macam kau! Kau terlalu baik untuk aku! Aku buat salah besar mana pun
kau tak pernah marah aku. Tapi bila kau buat salah sikit
aku dah mula melenting! 


Comel tak kita? Sekarang aku dengan kau dah satu sekolah! Makin dekat makin rindu!
tak boleh tak jumpa satu hari! Even dah jumpa pun balik rumah aku akan rindu
kau balik! 

Tapi macam kau cakap kita makin lama makin teruk ! Tapi aku seboleh boleh nafikan 
semua tu! Sebab aku nak cuba pulihkan baik hubungan kita macam dulu. Tapi sayang
aku tak mampu. Sebab kau tak nak tolong aku! Masing2 ego! Kau ego aku pun ego!
Aku diam kau diam! Dan kau sendiri mengaku kau pun dah lain. So apa maknanya lagi?

Mungkin apa yang aku cakap ni menyakitkan hati kau! Tapi aku cakap berdasarkan dari hati.
If kau tak boleh terima tak apa. Aku tak salah kan kau . Dalam hal ni aku yang salah,
Aku yang selalu buat kau! 

Aku sayang kau ! Dalam masa yang sama aku takut hilang kau! But one day aku akan hilang 
kau jugak. Kau macam bayang2 dalam hidup aku . Sekejap ada
sekejap tak ada. Kau lebih suka ALONE right? Kau always tweet ALONE ALONE AND ALONE.
Selama ni aku tak layan kau ke? Dah alang2 kau ALONE! baik aku pergi.

Kita ambil masa balik untuk betul kan semua salah kita. Lagi2 aku, dah banyak sangat 
salah yang aku buat kat kau. Kau ada layan perempuan lain right? Jangan tipu aku . Aku dapat
rasa apa kau buat kat belakang aku. Macam dulu kau cakap

"Orang cuma messej dengan awak je. Tak pernah mesej dengan siapa2"

Last2 kantoi kan? Kau hari2 mesej2 dengan farah! Tapi apa boleh aku buat? aku kawan
nak marah pun tak ada hak! Nanti kau cakap aku apa pulak. So aku biarkan,
janji kau bahagia tu dah cukup baik bagi aku.

Aku dah lama hilang kau! Kau yang dulu tak sama macam sekarang!
dan sekarang kau hilang aku. Sama2 hilang antara satu sama lain. Bila aku ingat kau mesti aku 
tengok gambar kita! then baca mesej2 kau bagi aku. 



Kau selalu suruh aku dengar lagu ni. 
RINDU SETENGAH MATI.
aku hari2 dengar lagu ni. Masa aku update blog ni pun aku dengar lagu ni. 
Aku tak pernah lupakan kau. Tak pernah benci kau. 

Aku mintak maaf atas semua salah silap aku pada kau. Aku tak layak kawan dengan kau.
lepas ni aku boleh tengok kau dari jauh! dah tak boleh gurau2 dengan kau. Tapi nak tengok kau dari jauh pun aku dah tak sanggup! tak sanggup tengok muka kau yang selalu buat aku 
rindu. Aku harap kau bahagia dengan jodoh kau nanti. 
Aku tak kan lupa kan kau. Aku tak pernah benci kau! Kau baik bagi aku.
Lagi2 air mata kau. Aku hargai sangat2. Aku sayang kau! Aku rindu kau! Aku mintak maaf sebab
curi gambar2 kau kat twitter kau.

MR.HELLO KITTY 


:')

Terima Kasih

12 May 2012

Happy BUfday Iya

Entry kali ni aku buat khas untuk orang yang aku sayang ! Orang yang selama ni
bersama aku. Susah senang kami bersama !
Siapakah dia? Jeng jeng jeng ! Mari kita tengok siapa yang kena !



13 Mei 1994 budak ni dilahir kan! 

HAPPY BUFDAY TO MY LOVELY BFF ZAMIRA AISYA 
yang ke 18 tahun !

Dalam banyak2 kawan aku paling rapat dengan dia! Everything semua nak sama.
Cuma pakwe je yang tak sama. 
Aku kenal dia since dari sekolah rendah . Belajar sama2 dengan dia. Tapi sayang aku 
kena pindah ke sekolah lain.
Dan tak sangka jumpa balik kat sekolah menengah ! Kita orang rapat balik
sejak masuk form4. Masa tu aku duduk sebelah dia!
Dan sampai sekarang friendship kita orang still kekal!

Dan aku suka menyusahkan dia ! Aku suka buli2 dia masa sekolah!
Tapi itu lah KAMI ! Marah macam mana pun still bersama! Hati KAMI 
sehati sejiwa! 



Aku nak nyanyi takut kau tak boleh tidur malam pulak dengar suara aku 
yang comel ni. 
So aku bagi jela panda ni nyanyikan untuk kau ea iya! 
Dan lagi satu ni untuk kau 


Betapa sayangnya aku kat kau ! Sampai beli kek bertingkat tingkat untuk kau !
Tapi kau makan dalam mimpi jela! Kalau betul2 tunggu aku kahwin dengan
anak dato ke! bukan setakat 4 tingkat aku belikan!
13 tingkat pun aku sanggup belikan kau ! 

BTW, 
HAPPY BUFDAY IYA!
Aku hanya mampu bagi present kat blog ni je dulu!
Nanti present aku bagi later yerk!

I ALWAYS LOVE YOU ZAMIRA AISYA

:)

Terima Kasih

11 May 2012

Aku Kena Belajar Hidup Tanpa Kau



Makin lama aku dengan dia makin teruk! Aku ingat bila satu sekolah makin oke!
tapi lain pulak jadinya! Salah aku or dia? Entahlah, susah nak cakap.
masing2 hanya manusia biasa. Manusia tak pernah lari dari kesilapan!

Setiap yang terjadi mesti ada sebab kan? Dan sebabnya aku tak boleh terima
dia keluar dengan PEREMPUAN tu!
Benda ni jadi masa nak akhir bulan APRIL! Dia hide semua status dia dari aku
sebab dia tak nak aku nampak dia tag2 nama PEREMPUAN tu!
Tapi macam orang cakap sepandai pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jugak!
Dan sejak tu aku dengan dia hari gaduh ! Even dia dah mintak maaf kat aku
aku still susah nak lupa kan semua tu.



Sejujurnya aku sayangkan dia! Disebabkan sayangkan dia aku telan pahit manis, suka duka dengan dia! Even kita orang tak couple! Betul cakap orang
"CINTA ITU BUTA"
Aku sanggup buta kan hati aku sebab dia! Dan sejak tu aku lain. Hati aku sakit.
Bukan senang nak ubat luka kat hati sendiri. Aku tak kisah dia nak cakap aku apa pun!
Aku tak kisah kalau dia nak salahkan aku kalau aku dah tak care semua pasal dia!



Malam tadi aku tengah duduk sorang2 fikirkan aku dengan dia tiba2 fon aku masuk mesej
dalam hati tertanya tanya jugak! Dah pukul2pagi siapalah nak mesej aku kan.
Seriusly!
Aku terkejut tengok nama dia!Dan mesej tu membuatkan hati aku lagi sedih! Sebab rindukan dia.

"Miss u sayang"

Aku memang betul2 terkejot! Mungkin dia salah hantar kot! Aku reply semua mesej2 dia!
dan kita orang pun bergaduh pasal PEREMPUAN tu !
Aku dah cakap apa yang aku rasa. Then last2 aku yang kena ! Baik aku diamkan?
diam itu lebih baik! Sebab tu aku tak nak cakap apa2 kat dia even hati aku dah bengkak macam
mana sekali pun. Sebab aku tahu setiap perkataan yang keluar
dari mulut aku , akan membuatkan hati dia sakit!
Aku tak sanggup nak sakitkan hati dia! Sebab aku sayangkan dia!




Lama2 aku give up ! aku memang dah give up sangat! Aku dah down gila! Sampai aku anggap
mungkin KAMI tak serasi! mungkin dah tak ada jodoh! Aku dah redha dengan semua tu.
Tapi dia tak pernah putus asa untuk pujuk aku ! Dia lain dari yang lain pernah aku jumpa!
Macam aku cakap , dia umpama api ! dia selalu bakar hati aku dengan kelakuan dia!
Tapi dia jugak yang padamkan api yang ada di hati aku.



Sekarang bila tak puas hati je masing2 main tweet2! Apa yang dia tweet aku akan balas dekat tweet aku! Macam tu jugak dia! kadang2 kelakar jugak! tapi itulah KAMI!



Kadang2 aku fikir jugak! Sampai bila aku asyik nak dengan dia je! Aku tak boleh kacau dia selalu
aku kena belajar hidup tak ada dia! Dia mestilah bosan nak layan aku jekan?
Even aku sayangkan dia sekali pun kalau hati dia tak sama macam aku tak guna jugak.
Tapi sejak dah satu sekolah! Sumpah aku cakap kalau boleh hari2 nak tengok dia!
Balik rumah mesti dah mula rindu dia!
Makin dekat dengan dia, Makin rindu aku dekat dia!
Tak jumpa satu hari boleh rindu macam bertahun tahun!
Masuk harini 3 hari aku tak jumpa dia!
Bayangkan betapa rindunya aku dekat dia! Hanya hati aku je yang tahu
macam mana aku sayangkan dia ! Dia sanagt bernilai bagi aku !
Sekarang biar masa yang tentukan semuanya!
Aku terima apa yang jadi dengan seikhlas hati yang mungkin.


:)





Terima Kasih

ieraziera Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign